Przejdź do treści strony Przejdź do menu Przejdź wyszukiwarki Przejdź do mapy biuletynu WCAG
Kontrast:
Rozmiar czcionki:
Odstępy:
Reset:
Lektor:

Ogłoszenie o naborze kandydatów na wolne stanowisko ds. obsługi sekretariatu Urzędu - rozstrzygnięty

Namysłów, dnia 30 listopada 2018 r.

OGŁASZA NABÓR NA WOLNE STANOWISKO

ds. obsługi sekretariatu Urzędu

w Urzędzie Miejskim w Namysłowie, ul. Dubois 3, 46-100 Namysłów

1. Wymagania niezbędne:
    1. wykształcenie wyższe,
    2. co najmniej 3 letnie doświadczenie zawodowe w administracji samorządowej,
    3. posiadanie pełnej zdolności do czynności prawnych oraz korzystanie z pełni praw publicznych,
    4. brak skazania za przestępstwo umyśle ścigane z oskarżenia publicznego lub umyśle przestępstwo skarbowe,
    5. posiadanie nieposzlakowanej opinii.
    1. biegła znajomość obsługi sprzętu komputerowego w środowisku Windows, w tym Pakietu Microsoft Office,
    2. samodzielność,
    3. dobra organizacja pracy, systematyczność, terminowość.
  3. Zakres zadań wykonywanych na stanowisku:
    1. prowadzenie sekretariatu Urzędu, a w szczególności:
      1. prowadzenie rejestru przesyłek wpływających,
      2. bieżące rejestrowanie pism wpływających do Urzędu i dalsze ich przekazywanie,
      3. organizacja przyjęć interesantów przez burmistrza i zastępców burmistrza,
      4. przygotowanie korespondencji do podpisu burmistrza i zastępców burmistrza,
      5. organizacja spotkań i posiedzeń służbowych burmistrza i zastępców burmistrza, w tym rezerwacja małej sali narad,
      6. udzielanie informacji o sposobie i miejscu załatwienia spraw w Urzędzie,
    2. prowadzenie ewidencji poleceń wyjazdów służbowych pracowników Urzędu, kierowników jednostek organizacyjnych (z wyjątkiem jednostek oświatowych) i radnych Rady Miejskiej, w tym sporządzanie i ewidencja umów z pracownikami Urzędu Miejskiego i kierownikami jednostek organizacyjnych gminy (z wyjątkiem jednostek oświatowych) na używanie pojazdów prywatnych do celów służbowych,
    3. prowadzenie książki wyjść pracowników Urzędu w godzinach służbowych,
    4. prowadzenie rejestru skarg i wniosków wpływających do Urzędu i koordynowanie terminowego ich rozpatrywania oraz sporządzanie projektu odpowiedzi,
    5. prowadzenie dokumentacji w zakresie:
      1. zbioru aktów normatywnych kierownika Urzędu,
      2. wyjaśnień, interpretacji, opinii, aktów prawnych dotyczących zagadnień skarg, wniosków, petycji oraz postulatów i inicjatyw obywateli,
      3. udziału gminy w tworzeniu związków międzygminnych, stowarzyszeń lub porozumień oraz ich organizacja i zmiany,
      4. zawierania i realizacji porozumień gminy z organami administracji państwowej lub samorządowej,
      5. udostępnianie informacji publicznej,
      6. udziału w obcych zjazdach, konferencjach, seminariach, sympozjach i forach,
    6. kompletowanie dokumentacji z kontroli, w tym prowadzenie książki kontroli oraz czuwanie nad terminowością udzielania informacji o realizacji zaleceń pokontrolnych,
    7. prowadzenie rejestru zarządzeń Burmistrza i przekazywanie zarządzeń osobom merytorycznie prowadzącym sprawy regulowane zarządzeniem.
    Praca administracyjno – biurowa. Stanowisko wyposażone jest w komputer i sprzęt biurowy. Bezpieczne warunki pracy na stanowisku. Praca jednozmianowa w pełnym wymiarze czasu pracy. Planowane zatrudnienie od dnia 17 grudnia 2018 r.
    Wynagrodzenie określa rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 15 maja 2018 r. w sprawie wynagradzania pracowników samorządowych (Dz. U. z 2018 r., poz. 936,) oraz zarządzenie Nr 37/17 Kierownika Urzędu z dnia 8 grudnia 2017 r. w sprawie ustalenia regulaminu wynagradzania pracowników samorządowych zatrudnionych na podstawie umowy o pracę w Urzędzie Miejskim w Namysłowie, z późn. zm.
  5. W miesiącu poprzedzającym datę upublicznienia ogłoszenia o naborze wskaźnik zatrudnienia osób niepełnosprawnych w jednostce, w rozumieniu przepisów o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych, wynosi co najmniej 6%/ jest niższy niż 6 %*).
    2. życiorys (CV),
    3. kserokopie świadectw pracy,
    4. kserokopie dokumentów potwierdzających wykształcenie,
    5. kserokopie zaświadczeń o ukończonych kursach, szkoleniach, posiadanych uprawnieniach, doświadczeniu zawodowym na podobnym stanowisku,
    6. kwestionariusz osobowy dla osoby ubiegającej się o zatrudnienie,
    7. oświadczenie o niekaralności za umyślne przestępstwo ścigane z oskarżenia publicznego lub umyślne przestępstwo skarbowe,
    8. oświadczenie o posiadaniu praw publicznych oraz pełnej zdolności do czynności prawnych,
    9. oświadczenie o zapoznaniu się z Klauzulą informacyjną dla kandydatów biorących udział w naborze na wolne stanowisko w Urzędzie Miejskim w Namysłowie.
  7. O stanowisko mogą ubiegać się, poza obywatelami polskimi, również obywatele Unii Europejskiej oraz obywatele innych państw, którym na podstawie umów międzynarodowych lub przepisów prawa wspólnotowego przysługuje prawo do podjęcia zatrudnienia na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej.
  8. Wymagane dokumenty należy składać w zamkniętej kopercie z dopiskiem: "Nabór na stanowisko ds. obsługi sekretariatu Urzędu":
    1. osobiście w sekretariacie Urzędu Miejskiego w Namysłowie, ul. Stanisława Dubois 3,bud A, pok. Nr 12,
    3. w terminie do dnia 11 grudnia 2018 r. do godz.15:00.
      Dopuszcza się składanie dokumentów drogą elektroniczną na adres: , opatrzonych bezpiecznym podpisem elektronicznym, w rozumieniu ustawy z dnia 5 września 2016 r. o usługach zaufania oraz identyfikacji elektronicznej (Dz. U. Nr z 2016 r., poz. 1579).
  9. Składane dokumenty winny być opatrzone podpisaną własnoręcznie klauzulą:
    "Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez administratora danych, tj. Urząd Miejski w Namysłowie dla potrzeb niezbędnych do realizacji naboru na wolne stanowisko ds. obsługi sekretariatu Urzędu. Podaję dane osobowe dobrowolnie i oświadczam, że są zgodne z prawdą.".
  10. Niezwłocznie po przeprowadzeniu naboru informacja o wyniku naboru kandydatów zostanie umieszczona w Biuletynie Informacji Publicznej oraz na tablicy informacyjnej w Urzędzie Miejskim w Namysłowie.
  11. Wybrany kandydat, przed zawarciem umowy o pracę, zobowiązany jest przedłożyć informację z Krajowego Rejestru Karnego o niekaralności za umyślne przestępstwo ścigane z oskarżenia publicznego lub umyślne przestępstwo skarbowe.
  12. Kandydatowi nie przysługuje roszczenie o nawiązanie stosunku pracy.
  13. W stosunku do czynności związanych z naborem nie przysługuje droga odwoławcza.
  14. Nabór kandydatów na stanowisko ds. obsługi sekretariatu Urzędu odbywać się będzie zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 21 listopada 2008 r. o pracownikach samorządowych (Dz. U. z 2018 r., poz. 1260, z późn. zm.) oraz zarządzenia Nr 394/V/09 Burmistrza Namysłowa z dnia 23 lutego 2009 r. w sprawie naboru kandydatów na wolne stanowiska urzędnicze, w tym na kierownicze stanowiska urzędnicze, w Urzędzie Miejskim w Namysłowie oraz na wolne stanowiska kierowników gminnych jednostek organizacyjnych (z późniejszymi zmianami).

Klauzula informacyjna dla kandydatów biorących udział w naborze na wolne stanowisko urzędnicze w Urzędzie Miejskim w Namysłowie

Zgodnie z art. 13 i 15 rozporządzenia parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych osobowych) – zwanego dalej RODO informuję, iż:

1. Administratorem danych osobowych kandydatów uczestniczących w naborze na wolne stanowisko urzędnicze w Urzędzie Miejskim w Namysłowie jest Urząd Miejski w Namysłowie z siedzibą w Namysłowie, ul. Stanisława Dubois 3.
  2. Dane kontaktowe inspektora ochrony danych: Inspektor Ochrony Danych Osobowych, Urząd Miejski w Namysłowie, ul. Stanisława Dubois 3, 46-100 Namysłów, telefon: 774190 351, e-mail: .
  3. Dane osobowe kandydata na wolne stanowisko urzędnicze przetwarzane są w oparciu o przepisy prawa, w szczególności Kodeksu pracy oraz innych przepisów szczególnych i ich podanie jest niezbędne w celu wypełnienia obowiązku prawnego, jakim jest zgodne z przepisami zatrudnienie pracownika w Urzędzie Miejskim w Namysłowie oraz prowadzenie dokumentacji pracowniczej związanej z zatrudnieniem.Niepodanie danych w zakresie wymaganym przez administratora danych będzie skutkować brakiem możliwości zatrudnienia. Pozostałe dane osobowe przetwarzane są na podstawie Pani/Pana dobrowolnej zgody.
  4. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres zgodny z rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych.
  5. Administrator może przetwarzać dane osobowe zawarte w ofercie także w celu ustalania, dochodzenia lub obrony przed roszczeniami, jeżeli roszczenia dotyczą prowadzonej przez nas rekrutacji. W tym celu administrator będzie przetwarzać dane osobowe w oparciu o swój prawnie uzasadniony interes, polegający na ustaleniu, dochodzeniu lub obrony przed roszczeniami w postępowaniu przed sądami lub organami państwowymi.
  6. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec ich przetwarzania, cofnięcia zgody, a także prawo do przenoszenia danych.
  7. Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej.
  8. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegać zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji lub profilowaniu.
  9. Przysługuje Pani/Panu prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, w przypadku przetwarzania danych przez administratora niezgodnie z przepisami RODO.

Burmistrz

Namysłów, dnia 19 grudnia 2018 r.

INFORMACJA O WYNIKU NABORU KANDYDATÓW NA STANOWISKO

ds. obsługi sekretariatu Urzędu

w jednostce: Urząd Miejski w Namysłowie

Urząd Miejski w Namysłowie, ul. Stanisława Dubois 3, informuje, że w wyniku procedury naboru kandydatów na w/w stanowisko została wybrana Pani Agnieszka Jasińska zamieszkała w Kowalowicach.

Uzasadnienie dokonanego wyboru:

Wybrana została kandydatka, która uzyskała w ogólnej klasyfikacji największą liczbę punktów.

Burmistrz