Przejdź do treści strony Przejdź do menu Przejdź wyszukiwarki Przejdź do mapy biuletynu WCAG
Kontrast:
Rozmiar czcionki:
Odstępy:
Reset:
Lektor:

Ogłoszenie o naborze kandydatów na wolne stanowisko ds. funduszu sołeckiego i ochrony zabytków

Namysłów, dnia 14.01.2021 r.

OGŁASZA NABÓR KANDYDATÓW NA WOLNE STANOWISKO

ds. funduszu sołeckiego i ochrony zabytków

w jednostce: Urząd Miejski w Namysłowie, ul. Stanisława Dubois 3, 46-100 Namysłów

1. Wymagania niezbędne (konieczne do podjęcia pracy na stanowisku):
    1. wykształcenie średnie,
    2. posiadanie pełnej zdolności do czynności prawnych oraz korzystanie z pełni praw publicznych,
    3. brak skazania za przestępstwo umyśle ścigane z oskarżenia publicznego lub umyśle przestępstwo skarbowe,
    4. posiadanie nieposzlakowanej opinii,
    5. dobra znajomości przepisów prawnych w zakresie prowadzonych spraw.
    1. biegła znajomość obsługi sprzętu komputerowego w środowisku Windows, w tym Pakietu Microsoft Office,
    2. doświadczenie zawodowe w administracji publicznej na stanowisku administracyjnym,
    3. kreatywność,
    4. komunikatywność,
    5. samodzielność
    6. umiejętność pracy w zespole,
    7. umiejętność planowania i wyznaczania celów
    8. dobra organizacja pracy, systematyczność, terminowość.
  3. Zakres zadań wykonywanych na stanowisku:
    1. koordynacja działań modernizacji  infrastruktury na terenach wiejskich,
    2. wykonywanie zadań w zakresie funduszu sołeckiego, a w szczególności:
      1. przyjmowanie i ewidencjonowanie wniosków/uchwał rad sołeckich,
      2. realizacja zaplanowanych wydatków, przygotowanie dokumentów dotyczących podjęcia postępowania w celu realizacji zamówienia publicznego,
      3. kontrolowanie ponoszonych przez sołectwa wydatków pod względem ich zgodności z planami finansowymi,
      4. prowadzenie ewidencji zadań realizowanych w ramach funduszu sołeckiego,
      5. prowadzenie sprawozdawczości z realizacji funduszu sołeckiego,
      6. udział w procedurach odbiorowych zleconych zadań z funduszu sołeckiego oraz przygotowanie niezbędnej dokumentacji formalno-prawnej do odbioru,
      7. współpraca z wydziałami Urzędu w zakresie przygotowania planów finansowych i rozliczeń funduszu sołeckiego,
      8. inicjowanie szkoleń dla sołtysów z zakresu gospodarowania funduszem sołeckim,
      9. organizacja i udział w zebraniach sołeckich oraz przygotowanie niezbędnych materiałów merytorycznych z zakresu funduszu sołeckiego,
      10. przygotowywanie projektów uchwał i ich realizacja oraz przygotowywanie odpowiedzi na interpelacje radnych, skargi i wnioski mieszkańców gminy w zakresie zadań realizowanych na stanowisku,
      11. zatwierdzanie i opisywanie pod względem merytorycznym faktur wynikających z zakresu obowiązków,
    3. wykonywanie zadań z zakresu opieki nad zabytkami, a w szczególności:
      1. prowadzenie dokumentacji finansowej oraz budżetu z zakresu ochrony zabytków,
      2. współdziałanie z instytucjami kultury oraz stowarzyszeniami i właścicielami obiektów w zakresie ochrony i konserwacji zabytków,
      3. współdziałanie z Wojewódzkim Konserwatorem Zabytków w zakresie ochrony dóbr kultury na terenie Gminy Namysłów,
      4. prowadzenie i aktualizacja gminnej ewidencji zabytków w formie zbioru kart adresowych zabytków nieruchomych,
      5. innych wynikających z ustawy o ochronie zabytków i opiece nad zabytkami,
    4. współpraca z sołtysami i radami sołeckimi, a w szczególności:
      1. organizacja zebrań wyborczych do organów sołectwa i ich dokumentowanie,
      2. przyjmowanie i ewidencjonowanie wniosków rad sołeckich.
      3. czuwanie nad realizacją wniosków zgłoszonych przez organy sołectwa,
      4. sporządzanie projektów statutów sołectw,
      5. stałe kontakty z sołtysami,
      6. organizacja spotkań z sołtysami w razie potrzeb,
      7. przekazywanie komunikatów, informacji, czasopism i innych materiałów do sołtysów,
      8. zaopatrywanie sołtysów w materiały kancelaryjne,
      9. prowadzenie ubezpieczenia sołtysów,
    5. sporządzanie i rozliczanie poleceń wyjazdu służbowego dla sołtysów, w tym ich ewidencja,
    6. sporządzanie listy wypłat diet dla sołtysów,
    7. sporządzanie zezwoleń na utrzymanie psów ras uznanych za agresywne i prowadzenie stosownego rejestru,
    8. prowadzenie spraw związanych z realizacją programu „Odnowa Wsi”, w tym:
      1. koordynacja programu „Odnowa Wsi w Gminie Namysłów”,
      2. współpraca z liderami odnowy wsi,
      3. opracowanie programów dotyczących „Odnowy Wsi” na podstawie koncepcji liderów odnowy wsi oraz wytycznych Koordynatora ds. odnowy wsi w Gminie Namysłów,
    9. współpraca z Namysłowskim Ośrodkiem Kultury  przy organizacji dożynek.
    10. wydawanie zaświadczeń dot. wliczania okresów pracy w indywidualnym gospodarstwie rolnym do pracowniczego stażu pracy.
    Praca administracyjno–biurowa. Stanowisko wyposażone jest w komputer i sprzęt biurowy. Bezpieczne warunki pracy na stanowisku. Praca jednozmianowa w pełnym wymiarze czasu pracy. Planowane zatrudnienie od dnia 1 lutego 2021 r.
    Wynagrodzenie określa rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 15 maja 2018 r. w sprawie wynagradzania pracowników samorządowych (Dz. U. z 2018 r. poz. 936 ze zm.) oraz zarządzenie Nr 37/17  Kierownika Urzędu  z dnia 8 grudnia 2017 r. w sprawie ustalenia regulaminu wynagradzania pracowników samorządowych zatrudnionych na podstawie umowy o pracę w Urzędzie Miejskim w Namysłowie, z późn. zm.
  5. W miesiącu poprzedzającym datę upublicznienia ogłoszenia o naborze wskaźnik zatrudnienia osób niepełnosprawnych w jednostce, w rozumieniu przepisów o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych, wynosi co najmniej 6%.
    2. oświadczenie dotyczące danych osobowych osoby ubiegającej się o zatrudnienie,
    3. kserokopie dokumentów określających przebieg dotychczasowego zatrudnienia,
    4. kserokopie dokumentów potwierdzających posiadane wykształcenie,
    5. kserokopie dokumentów potwierdzających posiadane kwalifikacje zawodowe,
    6. oświadczenie o braku skazania prawomocnym wyrokiem sądu za umyślne przestępstwo ścigane  z oskarżenia publicznego lub umyślne przestępstwo skarbowe,
    7. oświadczenie o posiadaniu pełnej zdolności do czynności prawnych oraz korzystaniu  z pełni praw publicznych,
    8. oświadczenie o zapoznaniu się z Klauzulą informacyjną dla kandydatów biorących udział w naborze na wolne stanowisko urzędnicze w Urzędzie Miejskim w Namysłowie,
    9. oświadczenie dotyczące wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych o treści: „Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez administratora danych, tj. Urząd Miejski w Namysłowie dla potrzeb niezbędnych do realizacji naboru na wolne stanowisko ds. funduszu sołeckiego i ochrony zabytków.  Dane osobowe podaję dobrowolnie  i oświadczam, że są zgodne z prawdą.”
  7. O stanowisko mogą ubiegać się, poza obywatelami polskimi, również obywatele Unii Europejskiej oraz obywatele innych państw, którym na podstawie umów międzynarodowych lub przepisów prawa wspólnotowego przysługuje prawo do podjęcia zatrudnienia na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej.
  8. Wymagane dokumenty należy składać w zamkniętej kopercie z dopiskiem: „Nabór na stanowisko ds. funduszu sołeckiego i ochrony zabytków”:
    1. osobiście w sekretariacie Urzędu Miejskiego w Namysłowie, ul. Stanisława Dubois 3, bud A, pok. Nr 12,
    3. w terminie do dnia 25 stycznia 2021 r. do godz. 16:00.
      Dopuszcza się składanie dokumentów drogą elektroniczną na adres: sekretariat@namyslow.eu, opatrzonych bezpiecznym podpisem elektronicznym, w rozumieniu ustawy z dnia 5 września 2016 r. o usługach zaufania oraz identyfikacji elektronicznej (Dz. U. z 2020 r. poz. 1173).
  9. Niezwłocznie po przeprowadzeniu naboru informacja o wyniku naboru kandydatów zostanie umieszczona w Biuletynie Informacji Publicznej oraz na tablicy informacyjnej w Urzędzie Miejskim w Namysłowie.
  10. Wybrany kandydat, przed zawarciem umowy o pracę, zobowiązany jest przedłożyć informację z Krajowego Rejestru Karnego o niekaralności za przestępstwo umyślne ścigane z oskarżenia publicznego lub umyślne przestępstwo skarbowe.
  11. Braki formalne w złożonej dokumentacji powodują odrzucenie oferty.
  12. Kandydatowi nie przysługuje roszczenie o nawiązanie stosunku pracy.
  13. W stosunku do czynności związanych z naborem nie przysługuje droga odwoławcza.
  14. Nabór kandydatów na stanowisko ds. funduszu sołeckiego i ochrony zabytków odbywać się będzie zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 21 listopada 2008 r. o pracownikach samorządowych (Dz. U. z 2019 r., poz. 1282) oraz zarządzenia Nr 426/VIII/20 Burmistrza Namysłowa z dnia 22 lipca 2020 r. w sprawie naboru kandydatów na wolne stanowiska urzędnicze, w tym na kierownicze stanowiska urzędnicze, w Urzędzie Miejskim w Namysłowie oraz na wolne stanowiska kierowników gminnych jednostek organizacyjnych.
Klauzula informacyjna dot. przetwarzania danych osobowych dla kandydatów biorących udział w naborze na wolne stanowisko urzędnicze lub kierownicze stanowisko urzędnicze w Urzędzie Miejskim w Namysłowie oraz na wolne stanowisko kierownika gminnej jednostki organizacyjnej na podstawie obowiązku prawnego ciążącego na administratorze zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE informujemy, że:
TOŻSAMOŚĆ ADMINISTRATORA Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Urząd Miejski w Namysłowie reprezentowany przez Burmistrza Namysłowa.
DANE KONTAKTOWE ADMINISTRATORA Adres pocztowy: ul. Stanisława Dubois 3, 46-100 Namysłów
Adres e-mail: urzad.miejski@namyslow.eu
Numer telefonu: +48 77 4190300
DANE KONTAKTOWE INSPEKTORA OCHRONY DANYCH Administrator – wyznaczył inspektora ochrony danych Pana Jana Hołowacza, zktórym może się Pani / Pan skontaktować poprzez:
adres e-mail iod@namyslow.eu
numer telefonu + 48 77 4190351
pisemnie pod adresem ul. Stanisława Dubois 3, 46-100 Namysłów.
Z inspektorem ochrony danych można się kontaktować we wszystkich sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych oraz korzystania z praw związanych z przetwarzaniem danych.
CELE PRZETWARZANIA I PODSTAWA PRAWNA Pani / Pana dane będą przetwarzane w oparciu o przepisy prawa, w szczególności Kodeksu pracy, ustawy o pracownikach samorządowych oraz innych przepisów szczególnych i ich podanie jest niezbędne w celu wypełnienia obowiązku prawnego, jakim jest przeprowadzenie naboru na wolne stanowisko urzędnicze lub kierownicze stanowisko urzędnicze w Urzędzie Miejskim w Namysłowie oraz na wolne stanowisko kierownika gminnej jednostki organizacyjnej.
ODBIORCY DANYCH Pani/Pana dane osobowe mogą być udostępniane uprawnionym, zgodnie z przepisami prawa, osobom i podmiotom, które reguluje cel przetwarzania. Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane do państw trzecich.
OKRES PRZECHOWYWANIA DANYCH Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres określony w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych oraz innych przepisów prawa oraz wewnętrznych regulaminów.
PRAWA PODMIOTÓW DANYCH Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych, sprostowania, ich usunięcia, ograniczenia przetwarzania, a także prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania oraz do przenoszenia danych, a także do cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania do momentu wycofania zgody.
PRAWO WNIESIENIA SKARGI DO ORGANU NADZORCZEGO Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pan/Pani, iż przetwarzanie dotyczących Pana/Pani danych osobowych narusza przepisy RODO.
INFORMACJA O DOWOLNOŚCI LUB OBOWIĄZKU PODANIA DANYCH Podawanie przez Panią/Pana danych osobowych może być wymogiem ustawowym, warunkiem zawarcia umowy lub dobrowolne.

BURMISTRZ

Dokumenty do pobrania: